Menu
Mesto Galanta
mestoGalanta

Vitajte
v Galante

rozšírené vyhľadávanie

Severné krídlo neogotického kaštieľa v mestskom parku

Severné krídlo neogotického kaštieľa v mestskom parku 1

Severné krídlo neogotického kaštieľa v mestskom parku - slúži hlavne na organizovanie výstav a kultúrno-spoločenských podujatí. Na poschodí sa nachádzajú dve pamätné izby. Izba svetoznámeho skladateľa Zoltána Kodálya a izba speváka Karola Duchoňa rodáka z Galanty.

Kultúrne zariadenie je v správe MsKS Galanta od 1. 7. 2011.

Pôvodne slúžilo ako hospodárska budova k priľahlému kaštieľu. Je to prízemné krídlo zastrešené sedlovou strechou s podkrovím v ktorom sa nachádzajú dve pamätné izby. Izba svetoznámeho skladateľa Zoltána Kodálya a izba speváka Karola Duchoňa rodáka z Galanty.

Od hlavného krídla kaštieľa je tento objekt oddelený a preto slúži aj ako samostatný funkčný celok. Posledné desaťročie pred zrekonštruovaním slúžilo toto krídlo ako dielne.

Prioritným cieľom využitia daného objektu je výstavná činnosť. Predpoklady na túto činnosť dávajú dve sály, ktoré aj vďaka netradične umiestneným podporným pilierom vytvárajú architektonicky veľmi zaujímavé varianty na rozmiestnenie akýchkoľvek expozícií, umeleckých diel, či už obrazov resp. plastík. V týchto multifunkčných priestoroch sa organizujú aj rôzne kultúrno-spoločenské podujatia, workshopy, súťaže, slúži na klubovú činnosť, ale aj inú komerčnú činnosť - spoločenské posedenia, sobáše, oslavy.

vedúci: Miroslav Helt

Otváracia doba
Pondelok – Piatok :  09:00 – 17:00 hod.
Sobota :  10:00 – 15:00 hod.
Nedeľa :  zatvorené

 

Dátum vloženia: 30. 11. 2011 10:23
Dátum poslednej aktualizácie: 23. 3. 2021 13:46
Autor: Eva Poláková

Môže vás zaujímať viac